Suunnittelu

Ensimmäiseksi piti turvata lämminkäyttövesi, joka oli tähän saakka saatu polttamalla puita högö11:ssa, onneksi oli lämmin kesä. Tähän tarkoitukseen hommasin käytetyn lämminvesivaraajan. Sitten suunnitella miten uusi pannu asennetaan, ongelmana oli pannuhuoneen koko 170*150 cm ja hormireiän sijainti 40 cm takaseinästä. Uutta pannua ei voinut asentaa samalla tavoin kuin vanhaa, koska siirtoruuvi ja pudotusputki olisi olleet tiellä huoltojen aikana. Alkuun suunnittelin, että pellettivarasto tulisi poistuvan varaajan paikalle.

Soitin palotarkastajalle ja sovin kotikäynnin. Tarkastuksen lopputulos oli se, että siilon voi rakentaa sisälle mutta seinämät tulee olla palosuojattu, joko 2 * Gyproc-levyä saumat limittäin tai vaneri ja välissä 10cm palovillaa. Lisäksi sisäkaton materiaali tulisi vaihtaa Gyproc-levyksi nyt materiaalina jotain ihme höhhö -levyä.

Uuden kattilan valintaan vaikutti paljolti seuraavat: leveys (pannuhuoneen oviaukko oli 65 cm), poltin voidaan asentaa kattilan oikealle tai vasemmalle sivulle ja nuohous tapahtuu etuluukuista. Polttimen valintaan vaikutti hinta (yllätys), pannuhuoneen koko ja mahdollisimman vähän liikkuvia osia. Uusi kattila tulisi lähelle ovea ja käyttöveden putket jäävät seinänä ja kattilan väliin, IWABO antaa mahdollisuuden kulkea kattilan taakse.

Päätin siirtää siilon rakentamisen kesäksi 200X ja tehdä sen ulos talon kylkeen. Ajattelin pärjääväni talven yli ns. viikkosiilolla. Siilosta tuli 160*60*50 = ½ m3. Tarvikkeina oli metallikehikko ja 12mm vesivaneria. Nyt kehikko on saanut väistyä, ideana hyvä mutta tarpeeton.

Katso pohjapiirros