Ongelmat järjestelmän käytössä

Poltin on pysähtynyt 2 vuoden aikana 3 kertaa ja lisäksi 1 ihmetapaus, selvitys alla. Panussakin oli vuoto?

 1. Joululomalla -02 laskin väärin papanoiden riittävyyden, tuli sammuu kun ei ole poltettavaa... :)

  No tästä seurasi seuraavaa. Ulkona pakkasta -25 astetta ja tuvassa sisällä +9, meinasi tulla hätä.
  Uutta papanaa siiloon, poltin käyntiin ja homma toimii, ainakin melkein, järjestelmä ei jaksanut nostaa tuvan lämpötilaa ylöspäin riittävän nopeasti.

  IWABO oli säädetty tehtaalla 12 kW teholle, tämä riitti säilyttämää lämmön muttei nostamaan sitä lähemmäksi siedettävää sisälämpötilaa.

  Manuaali käteen ja ihmettely alkoi, laske ledin välähdysten määrä ja sitten muuta arvoa kääntämällä potikasta johonkin suuntaan... tämä oli hiukan yli hilseen menevää tekstiä. Joten päätin kokeilla olisiko myyjä puheittensa mukainen, sanoi: että soita jos tulee ongelmia. Päivä oli sunnuntai ja kello 20.00 -> Ahti vastasi ja manuaalin ohjeet kääntyivät nopeasti suomenkielelle. Polttimen teho tuli nostettua lähemmäs 20 kW ja jo alkoi tupa lämpiämään.
   
 2. Tammikuu -03 hain 2 säkkiä Vapon tavaraa, toinen oli kohtuullista toisessa oli julmetun pitkiä 6-8 cm pötköjä seassa!! No ajattelin, että onpa hyvää tavaraa ja siitä ne vaikeudet alkoivat. Hetken meni hyvin sitten poltin oli yksi ilta sammunut, tarkistin kaikki ja mitään näkyvää vikaa ei ollut, poltin uudelleen käyntiin. Aamulla oli taas sammunut, uudelleen käynnistys auttoi ja kaikki pelasi iltaan saakka jolloin taas sammui.

  Testasin ruuvin kulun ja huomasin, että se alkoi välillä vinkumaan, vähän kun koputteli niin taas toimi hetken. Iloa kesti tunnin TAAS se sammui. Siilo tyhjäksi, ruuvi ulos "jotta tämä onnistuisi helposti tee siiloon jonkinlainen sulku, jolla estät papanoiden kulun ruuviin = saa helpommin pois!!"
   

  Ruuvin purkkapatentti

  Vika paikannettu, ruuvin moottori sökö. Kytkee ei kytke kytkee... Purkkapatentilla sain sen toimimaan ja tilasin uuden myyjältä, meni takuuseen.

  Muutama soitto kertoi sen, että samoja ongelmia oli ilmennyt muuallakin.

  Vapon edusta myönsi ongelman (tavara oli julmetun pitkää ja kovaa) ja tarjosi hyvitykseksi säkin papanoita, no kelpasihan se!

  Ikävänä puolena oli pakkanen n. -20 ja se, että uusi ruuvi lähti heti tulemaan Jyväskylän suunnalta mutta oli perillä vasta illalla ja Matkahuolto jo kiinni joten taas meni yksi yö pelkällä 6kW vastuksella. Hyvä olla "sähköpanos" varalla.
   

 3. Lokakuu -03, vaimo kuuli "bingolottokoneen" pitävän ihme ääntä, minä vähättelemään. No sanan paino muuttui ja minä lähdin tarkistamaan tilanteen: VAU!! pudotusputki täynnä tavaraa ja ruuvi kitisee/vinkuu/vonkuu ja tuuppaa/survoo lisää papanaa putkeen.

  Todennäköisesti oli pari pitempää pellettiä mennyt pudotusaukon suulla ristikkäin ja saaneet aikaan jonkinlaisen "padon". Putki irti alapäästä ja tukos pois, homma nopeasti hoidettu. Mutta jos tämä olisi tapahtunut muulloin eli kun en paikalla niin??
  Tämä ongelma johtuu polttimen vinosta pudotusputkesta, joka on kuulemma jo korjattu uudemmissa.
   
 4. Huhtikuu -04 meni taas putki tukkoon ja minä saksanmaalla. No onneksi puhelin on keksitty ja sillä ohjeet. Yhden virheen tein, kun putket oli täynnä papanaa ja polttimen osalta niitä ei saanut pois, niin minä viisaana sanoin jotta jätä pudotusputki irti ja anna niiden palaa kaikessa rauhassa pois. Mutta mutta olisi sen puhaltimen voinut jättää PÄÄLLE. Tämä oli virhe, koska poltin kuumeni pikkuisen liika ja siitä tuli ongelmia ks. alla
Valovahti hiukan suli Johtojen eriste kärsi ja siitähän seurasi seuraavaa..
 
pienen pieni oikosulku ja sulake sekä piirilevy.
Myöhemmin sulakkeita paukkui, koska maadoitusjohto sai kontaktia. Vika korjaantui vaihtamalla ko. johto.
 
Toukokuu -05 pannua rassatessanin, huomasin vesinoron sisäpuolella. Vasta useampi soitto Kaukoraan toi asentajan paikalle, joka hitsasi vuotokohdan umpeen. Aika yllättävää, että 3 v. vanha pannu alkaa vuotamaan no pitää toivoa ettei enempää..